Oczyszczalnia ścieków przydomowe
Budownictwo ekologiczne oraz architektura systemow w domu.

Architektura 21szego wieku : Centrum wodne / Studio Shift

Posted in Uncategorized  by admin
July 10th, 2018

Studio Shift z siedzibą w Kalifornii zakończyło fazę koncepcyjną nowego Centrum Wodnego w chińskiej prowincji Syczuan.
Oczekuje się, że zostanie ukończona wiosną 2013 r., Centrum połączy przyległą infrastrukturę publiczną, np.
Nadrzeczną promenadę, jako system cyrkulacji, który stanie się.
Łączącą tkanką łączącą odmienne elementy programu i krawędzie witryny, definiując ostatecznie ogólną automatyzację.
organizacja struktury.
Więcej zdjęć i więcej o Centrum po przerwie.
Dominantę, dużą lagunę pływacką, wyrzeźbiono w miejscu między korycie rzeki a Centrum Wodnym.
Piaszczysta plaża otacza lagunę i określa dwa odrębne obszary o różnej prywatności.
Laguna filtruje obfite wody deszczowe Miyi i sąsiednią rzekę Anning jako główne źródła wody.
Zostanie wdrożona technologia bio-remediacji w celu filtrowania i oczyszczania wody za pomocą systemu bio-folii i pomp o niskim zużyciu energii, które zawierają głodne mikroorganizmy, które odżywiają się zanieczyszczeniami w wodzie.
Dach krajobrazowy nad garażem służy jako sposób na gromadzenie wody deszczowej i zmniejszenie lokalnego efektu wyspy ciepła.
Oprócz zielonego dachu, brązowy metalowy dach został specjalnie zaprojektowany do wychwytywania i rozprowadzania wody deszczowej w celu uzupełnienia ogólnego planu zagospodarowania zasobów, przy jednoczesnej poprawie istniejących warunków rzeki.
Dwie główne zewnętrzne przestrzenie publiczne, zaprogramowane na swobodne działania związane z wodą i powierzchnie handlowe wzdłuż wschodniej krawędzi, umożliwiają społeczeństwu zaangażowanie projektu w bardziej pasywny sposób.
- Te przestrzenie publiczne przyjmują wymiar odpowiedni do agregacji na dużą skalę w celu ułatwienia szerokiego zakresu działań o wysokiej intensywności, jak również swobodnego gromadzenia się.
W kompleksie znajduje się poziom spa, który częściowo wchodzi w skład strony, tworząc relację z płynącą laguną i pełną serią zewnętrznych basenów otoczonych podniesionym tarasem słonecznym i kabinami na poziomie basenu, przebieralniami oraz kawiarnią i restauracją na świeżym powietrzu.
Wzdłuż południowego krańca placu znajduje się wieża mieszkalna z ponad 80 jednostkami do wynajęcia i 6 apartamentami specjalnymi, które są usytuowane bezpośrednio w wodzie, tworząc wyjątkowe połączenie z laguną.
.
Wieża mieszkalna reaguje na sąsiedni, planowany kontekst użytkowania i skali, jednocześnie tworząc warunki półprywatne dla południowej krawędzi pływackiej laguny..
Nazwa projektu: Ośrodek rekreacji wodnej Anning River Lokalizacja projektu: Miyi County, prowincja Syczuan, Chiny Rok: 2009-obecnie Faza: Zakończenie fazy projektu koncepcyjnego Przewidywana data ukończenia: wiosna 2013 Architekt: Studio Shift, Culver City, Kalifornia, USA Strona internetowa: www.studioshift.com Zespół projektu: Mario Cipresso (główny), Irina Krusteva, Stephen Morton Consulting Architekt krajobrazu: Grupa SWA, Los Angeles Zespół projektu: Gerdo Aquino, Ying Yu Hung, Dawn Dyer
[więcej w: blachodachówka gontopodobna, węże do piaskowania, hologramy els ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: blachodachówka gontopodobna hologramy els węże do piaskowania